MRAK TARITAŠ PORUČILA ‘Mi sa Škorom i ljudima oko njega nemamo što raditi, vrata su zatvorena i za HNS’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš, gostovala je u RTL-u Danas gdje je komentirala nadolazeće izbore.

“Već sad su prijeđene granice dobrog ukusa. Kad se krenu djeca spominjati, to je nešto što je apsolutno zastrašujuće. Pogledajmo druge zemlje, djeca se nikad ne spominju. Mi smo tek u pretkampanji, 2. lipnja će se objaviti službena kampanja, stvari će postati gore. Svatko bi trebao voditi računa o tome što kaže.

Kad ste u tom političkom ringu i kad se odlučite nabacivati blatom, svi su blatni, a tko je počeo prvi više nikoga ne zanima”, rekla je Mrak Taritaš dodajući da je premijer Andrej Plenković prvi počeo s žestokom retorikom.

“Sa Škorom i ljudima oko njega nemamo što raditi”

Komentirala je Plenkovićevu izjavu da bi Miroslav Škoro bio vrhunski partner SDP-u, a samim time Restart koaliciji te da je pomogao Zoranu Milanoviću da postane predsjednik.



“Zoran Milanović je pobijedio zato što je bio dobar kandidat, a Kolinda Grabar-Kitarović je učinila sve da te izbore izgubi. HDZ bi s njom trebao vidjeti zašto je to tako. Suradnja Škore i SDP-a, Restart koalicije je apsolutno nemoguća, to su dva svijeta. HDZ i Škoro su isto društvo, i premijer je nedavno rekao da su neko vrijeme bili u istom autobusu u kampanji jednog predsjedničkog kandidata. Mi sa Škorom, ljudima oko njega, počevši od Željke Markić, Suverenista, mi s njima zaista nemamo što raditi”, navodi Mrak Taritaš.

Vrata zatvorena i za HNS

Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar rekao je kako tu stranku i u budućnosti vidi u vladi. I ta su vrata zatvorena, rekla je Mrak Taritaš.

“HNS je krenuo svojim putem i tim putem treba nastaviti. Za njih nema mjesta aspolutno”, navodi.

“Gospodinu Plenkoviću je prošao rok trajanja. Pogledajte način na koji nema strpljenja, daje obećanja, a od reformi nema ni “r”.

Gospodin Bernardić ima apsolutno pravo, ne samo dobiti, nego tu priliku iskoristiti, a za to treba znanja, hrabrosti i odlučnosti”, odgovorila je zašto misli da bi Bernardić bio bolji premijer od Plenkovića.

Svoj će program Restart koalicija prestaviti u srijedu. “Želimo s najboljom momčadi “izaći na teren”. Nama je cilj da maknemo HDZ jer su se pokazali nesposobnima. Pokazali su se nesposobnima i prilikom potresa u Zagrebu i za vrijeme epidemije u cijeloj zemlji”, rekla je.

Konačni cilj im je maknuti HDZ s vlasti

“To ću još malo promatrati, vidjeti. Idemo ostvariti konačni cilj, da HDZ maknemo s vlasti i da jedna pristojna, liberalna, lijevograđanska opcija ima priliku. Isto vrijedi i za izbore u Zagrebu.

Potres je pokazao razmjere štete koju je svojim nečinjenjem prouzročio Bandić i pokazao je jedan ignorantski pristup premijera zemlje koja predsjeda Europskom unijom, glavnim gradom te zemlje, to je grad u kojem je on rođen i odrastao, a pokazao je da ga za građane Zagreba jednostavno nije briga.

Mi još uvijek ne znamo koliko je nekretnina stradalo, koliko se ljudi ne može vratiti..”, odgovorila je na pitanje hoće li opet biti protukandidatkinja Milanu Bandiću, piše RTL.

Komentari