‘Mrze vas ako ste uspješni’ Mate Rimac odbio nagradu u Hrvatskoj: Zamolio da ga se ukloni s popisa

Marko Todorov/Cropix

Molekularni biolog i bivši član Vladinog Znanstvenog savjeta Gordan Lauc u ponedjeljak se na Facebooku osvrnuo na konferenciju BestInvest Hrvatska, na kojoj će se u utorak odabrati najbolja ulaganja u brzorastuće kompanije i startupove.

Među 12 nominiranih u kategoriji “Osnivač godine” nalaze se direktor tvrtke Rimac Automobili Mate Rimac i Nikolina Lauc, vlasnica tvrtke GlycanAge te ujedno Laucova kći. Uoči dodjele Gordan Lauc je na svojem Facebook profilu napisao da navija za Nikolinu, ali je usput i pohvalio Matu Rimca, za kojega je kazao da je Hrvatsku “velikim slovima upisao na kartu industrije električnih automobila”.

“Hrvatska je mala zemlja u kojoj vas uglavnom mrze ako ste uspješni. Suprotno očekivanjima mnogih, Mate Rimac nas je velikim slovima upisao na kartu industrije električnih automobila.

Nikolina to isto radi na području industrije dugovječnosti. Mnogi se tome ismijavaju, jer kažu da ne žele živjeti zauvijek, no dugovječnost ne znači živjeti zauvjek. Ideja dugovječnosti je da odgodimo bolesti i sačuvamo ‘mladost’ što je dulje moguće.



Nikolina i Mate su sutra ujutro konkurenti za nagradu za osnivača godine. Ja naravno navijam za Nikolinu i to ne samo jer sam subjektivan, već jer sam uvjeren da to što ona radi doista može ovu planetu napraviti boljim i zdravijim mjestom…”, napisao je Lauc.

Ipak, ispod objave pojavio se niz komentatora koji ne podržavaju Rimca, zbog čega se i on sam javio te je organizatorice konferencije zatražio da ga se ukloni s popisa.

“Iiiiii tu vidimo zašto ne želim biti ni na kakvoj listi za nagrade i pogotovo ne dobiti ih. Mirna Marović molim da me se ukloni s popisa. Druge će nagrada možda i veseliti. Hvala”, napisao je Rimac.

Komentari