Muškarac se utopio na riječkoj plaži Pećine: Pijani prijatelji nasilno su ga gurnuli u more

Sinoć između 18.30 i 19.00 sati na riječkoj plaži na Pećinama, kod hotela Jadran, došlo je do utapanja muškarca.

Iako trenutno ne navode uzrok smrti iz PU primorsko goranske u srijedu su potvrdili su događaj.

“Za sada možemo samo potvrditi da je osoba preminula i tijelo je na obdukciji, kojom će se utvrditi uzrok smrti i sve relevantne činjenice. Sve ostalo, uključujući eventualnu odgovornost pojedinih osoba, istražujemo” , kažu iz riječke policije.

Nasilno ga gurnuli u more

No tragičan događaj na mrežnim stranicama opisao je svjedok, koji se u tom trenutku kupao na navedenoj plaži.“Kao i uvijek pa tako i danas odlučio sam nakon treninga otići na more radi rekuperacije. Prilikom dolaska na Pećine -stijene blizu Jadran hotela, uočio sam vidno pijanu ekipu od njih 4-5 koji su imali cca 30-40 godina. Nakon nekoliko minuta ista ekipa dolazi i guraju svog ‘prijatelja’ nasilno u more.

Iako na prvu se činilo da je sve u redu jer je čovjek nastavio plivati, nakon samo 20 sekundi tijelo je postalo beživotno. Pošto je teren sam po sebi loš – duboko more i samo stijene, odlučio sam pomoći čovjeku. Nekako smo ga izvukli van i okrenuli ga na bok, pulsa nije bilo.

U tom trenutku dolazi hitna pomoć i kreću s reanimacijom, ali nažalost bilo je prekasno. Kada sam davao iskaz policiji cijelo vrijeme su mi dobacivali ‘mulac šta glumiš’, “nemoj da podivljam pa ce gospoda policija morat’ pucat’ po meni”.

Kako sam čuo, ista ekipa ima podeblji policijski dosje pa čak i zatvorski. Jedan život je izgubljen,ali se nadam da će odgovorni znat kazniti ovo”, napisao je A. V.

Bilo je još utapanja u Rijeci

Na mostu iznad Rječine pokraj hotela Continental, 8. travnja, 2009. u 36. godini ubijen je Vitomir Jovičić Simke. Dobri duh grada Rijeke, kako su ga znali zvati, smrtno je stradao kad ga je preko ograde u rijeku, bez ikakva povoda, bacio Arnold Uremović. Ubojica, a ni itko od prisutnih, nije skočio niti pomogao mladiću koji nije znao plivati i on se ubrzo utopio…

A na istom tom mjestu kod hotela Jadran, utopila su se i dvojica plivača, 65-godišnjak i 66-godišnjak, kojima je običaj novogodišnjeg kupanja u moru na Pećinama u Rijeci 2018. završio kobno. Utopili su se u uzburkanom moru ispred, gdje se okupilo petnaestak ljudi koji su se prijavili za tradicionalno zimsko kupanje. Nekoliko je osoba ozlijeđeno, uključujući dvojicu od 11 vatrogasaca koji su dojurili na mjesto nesreće, piše 24 sata.

Komentari