Muškarac uhićen zbog posjedovanja oružja, streljiva i eksploziva

Nikša Stipanićev/Cropix

Osječko-baranjska policija uhitila je 72-godišnjaka sa šireg osječkog područja kod kojega je pretragom pronađeno oružje, streljivo i razna eksplozivna sredstva, izvijestila je policija u petak.

Temeljem naloga osječkog Županijskog suda policija je u četvrtak pretražila dom i druge prostorije kojima se koristi 72-godišnji osumnjičenik.

Tijekom pretrage pronađena je i oduzeta ručna bomba, topničko eksplozivno streljivo, dva trotilska metka, detonatorski upaljač te eksplozivni dio mine. Policija je također pronašla i 100 metaka s pripadajućim nosačima, dva spremnika za metke, automatsku pušku i optički ciljnik vojnog podrijetla, a opasna sredstva uklonio je policajac osječke Regionalne protueksplozijske jedinice.

Matija Djanjesic / CROPIX/

“Manje oružja, manje tragedija“

Osumnjičenik je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a nadležnom Državnom odvjetništvu u Osijeku bit će prijavljen zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izradi te nabavu oružja i eksplozivnih tvari, napominju u policiji.



Građane također podsjećaju da još uvijek traje akcija “Manje oružja, manje tragedija“ te pozivaju sv, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Muškarac nedozvoljeno posjedovao, izrađivao i nabavljao oružje i drogu

Komentari