Na izborima u Crnoj Gori pobijedio “Pokret Evropa sad”: “Postali smo najveća stranka u Crnoj Gori”

Prebrojeni su svi glasovi u Crnoj Gori nakon prijevremenih parlamentarnih izbora. Pobijedio je “Pokret Evropa sad” s oko 26% glasova. Riječ je o stranci iz koje je došao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, a sada je vodi Milojko Spajić.

Na drugom mjestu s 24% je koalicija koju predvodi Demokratska partija socijalista, donedavnog predsjednika Mile Đukanovića. Treća je koalicija prosrpskih stranaka Za budućnost Crne Gore s 15%, a četvrta koalicija Demokratske Crne Gore Alekse Bečića i Ujedinjene reformske akcije aktualnog premijera Dritana Abazovića. Za njih je glasalo oko 12% birača.

U parlament se vraća zastupnik hrvatske manjine Adrian Vuksanović. Izlaznost je bila najmanja od uvođenja višestranačja, oko 55%.

– Ovo je velika pobjeda za “Pokret Europa sad” i za našu listu. Od statusa izvanparlamentarne stranke smo za manje od godinu dana postali najveća stranka u Crnoj Gori. I to usprkos svim pritiscima, zloupotrebi državnih resursa i svemu čemu ste svjedočili ovih dana. Zadovoljni smo rezultatom. Hvala svima koji su glasali za “Pokret Europa sad” danas i hvala svima koji su sudjelovali u izborima danas. Mi smo ostvarili, kao što sam rekao, dobar rezultat i očekujemo da se vlada što prije formira. Razgovarat ćemo sa svima koji dijele naše vrijednosti, kazao je Milojko Spajić, čelnik “Pokreta Europa sad”.



Komentari