Na Jadranu sunčano, u gorju susnježica. Jak vjetar ometa promet

Na Jadranu će biti pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, no lokalno može pasti malo kiše, a u gorju i susnježice, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za uskrsnu nedjelju.

Vjetar će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima prema kraju dana će oslabjeti.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 8 i 13, a na Jadranu od 14 do 18 Celzijevih stupnjeva.

HAK: DC54 otvorena samo za osobna vozila

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).



Za sav promet otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, autocesta A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 te Krčki most.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Povodom blagdana Uskrsa zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju.

Zbog vjetra je u prekidu katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka.
U ponedjeljak 5. travnja katamaran na liniji Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka će ploviti kao nedjeljom.

Komentari