Na području Požege Ispumpavaju dvorišta, zaustavljan željeznički promet, u Vidovcima nema struje

Foto: civilna zaštita

Područje Požege je danas poslijepodne zahvatilo snažno nevrijeme. Civilna zaštita objavila je da su oko 13 sati na području Požege pala ogromna količina kiše, od 50 do 70 milimetara po četvornom metru. U Vidovci je u 40 minuta palo 40 litara kiše po m2.

Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga, objavila je Civilna zaštita.

Zaustavljen željeznički promet, u Vidovcima isključena struja

Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce.

Civilna zaštita navodi da su angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena.



Zbog mnogobrojnih poziva građana, dio poziva se prebacuje u Županijski centar 112 Osijek.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Požega kažu nam da su zbog poplave imali već više od 30 intervencija, a više od 30 vatrogasaca je na terenu, prenosi N1.

Konstrukcija brane oštećena

Hrvatske vode su potvrdile da nije pukla brana, a na obližnjem potoku, kojeg zovu ‘Pakao’ bujica je odnijela dio korita pa se zbog krupnih stvari i krupnog otpada koje je bujica povukla stvorio kaos.

Mjesto događaja posjetio je tijekom poslijepodneva generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković.

Doznaje se da je brana oštećena na jednom mjestu na njezinoj konstrukciji i tamo se prelijeva, ali to nije uzrok današnje poplave nego ogromna količina oborina koja se slijevala niz brdo. Hrvatske vode su već uložile velika sredstva u korito koje se dalje ne može širiti već će se rješenje problema morati potražiti u brdu iznad izgradnjom retencije, javlja Dnevnik.hr.

SNAŽNE BUJICE Poplavljena naselja u Slavoniji, vatrogasci na terenu

Komentari