Na Sljemenu pao komad žičare? Planinar uočio oplatu pod drvcem u šumarku

Antonio Bronic/PIXSELL

Planinar koji se u utorak uputio “na Sleme” uočio je neobičan prizor u šumarku nedaleko od “najljepše žičare u Europi”. Naime, s jedne od “najljepših kabina” odlomilo se velik komad oplate.

Jutarnji, koji je objavio fotografiju, piše da iz Grada nisu potvrdili da je došlo do štete na jednoj od ukupno 84 kabina koje će putnike voziti pet kilometara do vrha Medvednice.

Podsjećamo, unatoč svim naporima, žičara još uvijek nije puštena u promet. Četvrti rok bio je najavljen za prvu nedjelju 2021. godine, no plan se izjalovio.

Zna se da Žičara Sljeme nema uporabnu dozvolu, a neki od izgrađenih objekata ni građevinsku. Na tehničkim pregledima za uporabnu dozvolu povjerenstvo za pregled građevina zatražilo je dopunu dokumentacije od izvođača Doppelmayr, a njezina je dostava u tijeku, izvijestili su u subotu iz Grada Zagreba.



Uz sve nedaće, žičara je završila i pod istragom USKOK-a zbog cijena radova. Prva procjena vrijednosti projekta bila je oko 250 milijuna kuna, ali ubrzo se popela na 375 milijuna.

“Nek’ crknu od ljubomore, nek’ se kupaju u svojoj mržnji. Evo, ja im poručujem to. Ali žičara će voziti 3. siječnja, najljepša u Europi“, kazao je gradonačelnik Milan Bandić još 28. studenog i napomenuo kako je navedena cijena žičare sasvim uobičajena, prenosi Zagreb.info

 

 

Komentari