Na snazi crveni Meteoalarm: Očekuje se olujna bura, a evo gdje bi mogao pasti snijeg

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ujutro i dio prijepodneva bit će većinom oblačno s mjestimičnim oborinama, kišom, u gorju snijegom, a malo susnježice ili snijega može pasti i u nekim nizinama. Potom prestanak oborine i smanjenje naoblake, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Sjeveroistočnjak kojeg već ima u gorju zapuhat će i u nizinama, a bit će većinom umjeren, u višim predjelima jak i vrlo jak. Na Jadranu jaka i vrlo jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, duž obale i na otocima između 9 i 13 stupnjeva Celzijusovih.

Na snazi je crveni Meteoalarm za Velebitski kanal i srednju Dalmaciju gdje je moguća olujna bura i tramontana.

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća.



Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, savjetuju prognostičari DHMZ-a.

Komentari