Na vrhuncu smo toplinskog vala: Nagla promjena stiže već od noći, grmljavinsko nevrijeme moguće je u dijelovima Hrvatske

Unsplash

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Uglavnom navečer te osobito u noći na ponedjeljak na sjevernom su Jadranu mogući pljuskovi i grmljavina, a mogu biti i izraženiji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu slabo i umjereno, navečer mjestimice i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C.

U ponedjeljak velika promjena
U ponedjeljak nas čeka promjena vremena. Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će već u noći i ujutro sjeverni i dio srednjeg Jadrana, potom će se širiti prema jugu te na zapadne kopnene predjele, a najkasnije, tek kasno popodne, doći će do Slavonije. Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, vjerojatnije duž obale.



Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u sjevernim kopnenim krajevima kratkotrajno i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 23 do 27. Najviša dnevna većinom od 27 do 32, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije do 36 °C.

Komentari