Nađi je novi saborski zastupnik stranke FOKUS; Zurovec stavio mandat u mirovanje, posvećuje se vođenju Sv. Nedelje

Saborski zastupnik stranke FOKUS Dario Zurovec stavlja svoj mandat u mirovanje i od danas će FOKUS u Hrvatskome saboru predstavljati Davor Nađi.

Unatoč tome što je stranka FOKUS osnovana netom prije parlamentarnih izbora i u osvojila jedan mandat, u Hrvatskome saboru se otpočetka jasno postavila kao principijelna stranka, čiji je fokus borba za bolju Hrvatsku i pozitivne promjene.

“Ovih nešto više od četiri mjeseci rada u Hrvatskome saboru bili su za mene vrlo dinamično razdoblje jer sam paralelno obnašao i dužnost gradonačelnika Svete Nedelje. Projekti i zakoni koji su već u prvim danima raspravljani bili su od iznimne važnosti, a FOKUS je od prvoga dana postao glas razuma u Saboru, pogotovo kada smo se kao stranka jedini usprotivili ovakvom lošem načinu obnove Zagreba. Poveli smo inicijativu i za razrješenje ministra gospodarstva Tomislava Ćorića što su podržale i druge oporbene stranke. Istovremeno, puno sam radio u Svetoj Nedelji u kojoj smo prije dva dana uveli u potpunosti besplatan gradski prijevoz, realiziramo ključne projekte i već treću godinu zaredom smo proglašeni najboljim gradom za gospodarstvo te smo u samom vrhu gradova po kvaliteti života u Hrvatskoj”, izjavio je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i objasnio kako je razlog ove promjene njegova želja da sav rad i energiju preusmjeri u dužnosti koje ima prema građanima Svete Nedelje kojima namjerava ponuditi nove ideje i viziju za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Stranku FOKUS u Saboru će od sada predstavljati predsjednik stranke Davor Nađi, magistar ekonomije i donedavni zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.



“Kao stranka centra ne bavimo se ideološkim sukobima ljevice i desnice već naš rad usmjeravamo isključivo prema ekonomskim mjerama i restrukturiranjima koja su nužno potrebna našoj zemlji. Naš je slogan ‘Fokus na bitno’ i to je snažna odrednica u svim našim stavovima. Sada vidimo da je FOKUS jedini bio u pravu s upozorenjima za obnovu Zagreba koja se pretvara u instrument promocije HDZ-a i Milana Bandića za lokalne izbore u Zagrebu”,  izjavio je Davor Nađi i naglasio da Hrvatska može bolje te da to nisu tako dugotrajni procesi, pogotovo ako se iskorijene nerad i nemar.

To se najbolje vidi na primjeru Svete Nedelje, ali i Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline, Pirovca, Križa, Slatine i drugih sredina u kojima su aktivni članovi stranke Fokus.

Primjerice, Sveta je Nedjelja u samo tri godine napravila najveće porezno rasterećenje u Hrvatskoj i u potpunosti ukinula prirez, porez na potrošnju te građane i poduzetnike oslobodila niza nameta.

I drugi gore spomenuti gradovi i općine prvi su, još u ožujku, uveli različita oslobađanja i programe pomoći građanima i lokalnim poduzetnicima, a sada i trajno ukidaju porez na potrošnju. U svim tim sredinama unatoč krizi, događaju se se pozitivne promjene i radi puno na poboljšanju dobrih uvjeta života.

Neke stvari koje su nezamislive na državnoj razini, ovdje su već uvedene – poput programa ocjenjivanja gradskih zaposlenika kojima ocjene izravno utječu na visinu plaća ili uvođenja programa potpune transparentnosti u grad te gradske tvrtke i udruge koje se financiraju javnim novcem.

Komentari