Nakon 120 godina ulaz u zagrebački Botanički vrt više nije besplatan: Pogledajte koliko će se plaćati ulaz i zašto

Facebook

‘Jako puno radova ne možemo obavit s tim novcima. Ne možemo kupiti alat,ne možemo popravljati sve one dijelove koji nisu posjetiteljski’, pojasnili su

Nakon 120 godina ulaz u zagrebački Botanički vrt više nije besplatan. Iako je cijena simbolična, dio posjetitelja – negoduje. Iz Vrta pak odgovaraju da jedino tako mogu obnoviti svoj prostor, jer im iznos koji dobivaju iz Grada – nije dostatan.

Sredinom ožujka, zagrebački Botanički vrt ponovno otvara svoja vrata, ali uz bitnu promjenu – naplatu ulaznica:

“Zbog cjelokupne korona situacije, nama su stali neki dotoci novca, recimo od iznajmljivanja prostora, od reklamnih prostora gdje smo uspjeli po par desetaka tisuća kuna skupiti. S druge strane potres nam je dodatno oštetio stare, povijesne građevine koje su bile u lošem stanju”, rekao je Vanja Stamenković, voditelj Botaničkog vrta PMF-a.



Botanički je, naglašava, muzej na otvorenom, a za razliku od europskih vrtova čije ulaznice u prosjeku stoje od 10 do 20 eura – cijena će biti skromna. Najskuplja od 10 kuna za odrasle, dok bi učenici, studenti i umirovljenici izdvojili 5 kuna. Uvele bi se i godišnje karte od 300, odnosno 150 kuna.
Građani su podijeljeni.

“Pa mislim da Botanički ima puno toga za ponuditi i da cijena od 10 kuna je simbolična, i da je to sasvim ok. Mi ćemo sigurno dolaziti i kad se bude plaćalo”, rekla je Tajisa Hujić, Zagreb.
“Pa to je strašno da sve moraju građani plaćati”, smatra Đurđa Otržan, Zagreb, prenosi RTL 

Komentari