Nakon dvadesetak dana zapadna zagrebačka naselja dobila toplu vodu

Unsplash

Stanovnici zapadnih zagrebačkih naselja Špansko, Malešnica i Gajnice, koji su 20-ak dana, od 24. kolovoza, bili bez tople vode, dobili su je u subotu poslijepodne.

Iako su radovi zamjene magistralnog vrelovoda bili iznimno opsežni i zahtjevni, uložili smo maksimalne napore te je krajnjim kupcima opskrba toplom vodom uspostavljena pet dana prije najavljenog roka, pohvalili su se iz HEP-Toplinarstva.

Zahvalili su se stanovnicima spomenutih naselja na velikom strpljenju i razumijevanju za vrijeme radova, koji su zbog velikog opsega bili podijeljeni u više faza, zbog čega su višekratno bili bez tople vode.

Radovi HEP-Toplinarstva dio su kapitalnog projekta koji obuhvaća zamjenu trećine, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara dotrajale zagrebačke vrelovodne mreže.



Projekt se provodi radi veće energetske efikasnosti sustava i sigurnosti opskrbe, ukupno je vrijedan više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi mu je trošak 73,8 milijuna eura, od čega se 55,9 milijuna eura financira bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Komentari