NAKON MAGLE DOLAZI SUNCE Djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku

Pixabay

Iako je klimatološki jesen već stigla, prvi dan kalendarske jeseni je ipak u srijedu u 21,21 sat. Srijeda će biti djelomice sunčana dok će na Jadranu biti vjetrovito. 

Vrijeme nad našim krajevima je pod utjecajem anticiklone nad zapadnom Europom. Ona se sporo premješta prema istoku. S druge strane, ciklona je nad istočnom Europom koja se popunjava i slabi. Jaka ciklonalna aktivnost je nad sjevernim Atlantikom, ali njezin utjecaj na vrijeme u našim krajevima osjetit će se tek potkraj vikenda.

Uz rijeke i u dolinama unutrašnjosti je magla. Jutarnje temperature zraka bile su u unutrašnjosti od 3 do 10, a na Jadranu od 13 do 18, uz jaku buru na sjevernom Jadranu i tramuntanu na srednjem i južnom Jadranu.

Tijekom dana u našoj zemlji prevladavat će djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku. Prijepodne će sa sjevera u Podravini, Slavoniji i Baranji doći do prolaznog naoblačenja te je mjestimice moguća slaba kiša. Već rano poslijepodne kiša će prestati i razvedrit će se.



Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti bit će od 17 do 20, u planinskim krajevima oko 10. Na Jadranu uz obalu i u priobalju temperature će biti od 22 do 25 a na otocima oko 26ºC.

Do kraja tjedna prognozira se stabilno i sunčano vrijeme uz postupan porast dnevnih temperatura.

Komentari