Nakon XL, učenici zagorskih škola dobili su mini-maske: Smijali smo se, što ćemo

Nakon što su početkom školske godine učenici zagorskih škola dobili neupotrebljive prevelike zaštitne maske župan Željko Kolar najavio je da će stići nove. I stigle su.

Roditelji čija su djeca donijela kući nove maske javili su se portalu ‘Ni Zagorje malo’.

“Donijeli su doma maske koje su opet neupotrebljive. Em su jednokratne, em su toliko male da je dijete ne može ni jednom upotrijebiti jer su premale, ne mogu se niti povući iznad nosa”, rekao je portalu jedan od roditelja.

“I moje je dijete donijelo doma jednokratnu masku. Premala mu je, jedva iznad usana je može rastegnuti. Smijali smo se, kaj ćemo. Probali smo tu masku staviti na lice bratu koji ima četiri godine, i njemu je premala”, rekao je drugi roditelji.



Podsjetimo, Krapinsko-zagorska županija potrošila je na nabavu 33.000 maski 196.416 kuna, prvi je objavio portal Ni Zagorje malo. Prvo su došle ogromne maske nakon čega je župan Željko Kolar rekao da je došlo do pogreške u distribuciji zaštitnih maski za neke škole u županiji.

Kolar je objasnio da su pripremajući se za novu školsku godinu već ranije nabavili 100 tisuća kirurških maski, a kada je 27. kolovoza došla preporuka kako će to biti obaveza županija kao osnivača, krenuli su u postupak nabave i kontakt s proizvođačima.

Odlučili su da će za početak svakoj učenici i učeniku dati po dvije maske, jednu na početku, a jednu na kraju tjedna za sljedeći tjedan, tako da se maske mogu prati.

Evo kakve je zaštitne maske je naručio župan učenicima zagorskih škola

Komentari