NALETIO E-ROMOBILOM NA ŽENU Srušio ju na kolnik i pobjegao

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Ivancu se dogodila neobična nesreća. Naime zasad nepoznata osoba naletjela je na električnom romobilu na 51-godišnju ženu i ozlijedila ju. Žena je prelazila preko pješačkog prijelaza i pritom gurala bicikl. 

Pala je na kolnik i zadobila ozljede, koje za sada nisu okvalificirane. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Vozač e-romobila pobjegao je s mjesta nesreće, a policija traga za njim.

Policija je apelirala na sve koji se koriste e-romobilom kao prijevoznim sredstvom da budu vrlo oprezni i pridržavaju se sigurnosnih pravila pješaka. Posebno apeliraju na učenike i studente, budući da su oni većinom korisnici e-romobila.

Iz varaždinske policije podsjećaju da električni romobil u Zakonu o sigurnosti na cestama nije definiran kao prijevozno sredstvo, odnosno nije za njih propisana posebna kategorija vozila, ali i da je kretanje romobilom zabranjeno kolnikom, pa svi koji se njime voze za to koriste pješačke staze.



Iz PU varaždinske stoga pozivaju vozače e-romobila da radi svoje sigurnosti, ali i sigurnosti drugih pješaka, tijekom vožnje nose kacigu, štitnike i reflektirajuću odjeću, da ne koriste mobitel rukom, da ne prevoze djecu ili druge osobe i da imaju upaljena svjetla.

Komentari