NASTAVLJA SE POTRAGA! HGSS i dalje traži nestalog mladića, u pomoć stiže i Hrvatska ratna mornarica!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za nestalim 23-godišnjim mladićem na Perućkom jezeru još se uvijek traga. Od srijede ujutro HGSS i specijalna policija ponovno pretražuju teren, rekao je za N1 Darko Gavrić, pročelnik splitskog HGSS-a.

“Potraga još nije dala rezultate. Danas nastvljamo s intenzivnim pretraživanjem Peručkog jezera. Koncentrirali smo se na jezero, imamo opravdane razloge zašto je to tako. Jezero će pretraživati 20 ronilaca. Stiže nam u pomoć i Hrvatska ratna mornanica”, rekao je Gavrić.

Prema njegovim riječima, na osnovu tragova koje su označili psi tragači, ronioci su u utorak pretraživali teren, ali ništa nisu pronašli.

“Još vjerujemo da ova potraga može dati pozitivne rezultate. Imali smo takva iskustva, znali smo i nakon pet dana naći nestalu osobu živu. Nadam se da će i ovom slučaju biti tako”, istaknuo je Gavrić.



Dodao je da “ako ovo danas ne da rezultate, sutra ćemo opet pregledati obalu, a u subotu napraviti jednu veliku, državnu akciju i nadamo se da će se ovo okončati”.

Gavrić je naglasio kako je nestali mladić prije mjesec dana obitelji najavio da će pokušati preplivati Perućko jezero.

“Otac ga je odgovarao od tog poduhvata jer nije bio vrstan plivač. Taj poriv natjecanja sam sa sobom je izgleda pobijedio. Momak je bio u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, bavio se sportom, planinario. Ako se radi o plivanju, još ne možemo to potvrditi, rekli su da je bio malo lošiji plivač. Plivanje u jezeru i u moru nije ista stvar. Ako dođe, ne daj Bože, do istrage, a vjerujemo da neće, onda će se dokazivati i istraživati što je bilo”, zaključio je Gavrić, objavio je N1. 

Komentari