Nastavlja se prometni kolaps na zagrebačkoj obilaznici

Izvor: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija

Velike gužve iz Zaprešića prema Zagrebu stvaraju se i u četvrtak, objavio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Naime, na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić vozi se uz privremenu regulaciju prometa dvosmjerno zapadnim kolnikom od 4.+500 km do 5.+800 km.

Na čvoru Zaprešić u smjeru Zagreba kolona vozila je 1,5 km.

Podsjetimo, prometni kolaps je nastao u srijedu na zagrebačkoj obilaznici nakon što je otkriveno oštećenje na mostu.O tome se na Facebooku u srijedu oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Sve vozačice i vozače molim za strpljenje vezano uz oštećeni most i zatvorenu obilaznicu koji su danas izazvali prometne gužve u Zagrebu. Kao što je priopćilo Ministarstvo prometa, u cilju sprečavanja nastanka iznimno velikih kolona vozila, svi vozači kojima je za cilj grad Zagreb mole se da ne koriste čvor Jankomir kao izlaz s autoceste, već da koriste druge čvorove (čvor Lučko, čvor Buzin, čvor Ivanja Reka).

Pozivam vas stoga da zaobilazite problematičnu lokaciju, a po mogućnosti i da koristite javni prijevoz i druge oblike prijevoza dok se most ne sanira, kako bi gužve bile manje”, napisao je Tomašević na Facebooku.

Komentari