NASTAVLJA SE SUĐENJE TROSTRUKOM UBOJICI: Filipu Zavadlavu prijeti maksimalnih 50 godina zatvora

Foto: Duje Klaric/Cropix

U petak se na Županijskom sudu u Splitu nastaviti suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo koje je počinio u Splitu.

Na prvom suđenju Zavadlav je osuđen na 40 godina zatvora, ali je Visoki kazneni sud ukinuo nepravomoćnu presudu jer je smatrao da nije utvrđen motiv kaznenog djela. Krenulo je potom novo suđenje, a u drugom postupku Zavadlav bi mogao dobiti maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora.

Prvo ročište održano je 17. ožujka, na kojem su ispitivani vještaci iz Vrapča o Zavadlavovoj sposobnosti za suđenje. Zavadlav je tada govorio na talijanskom jeziku, no na sljedećem ročištu se čudio i rekao da ne zna talijanski te da su “momci nešto krivo shvatili”. Sutkinja Višnja Strinić je objasnila da su to stručnjaci i vještaci, nakon čega su vještaci utvrdili da je Zavadlav sposoban za raspravu, jer je proglašen ubrojivim.

Podsjetimo, Zavadlav je optužen da je u siječnju 2020. zbog osvete iz automatske puške ubio trojicu muškaraca koji su navodno izbuđivali, prijetili i fizički napadali njegova brata, prenosi Direktno.hr



Komentari