NAVIJAČ PROPUCAN KOD REBARA IMA TEŽE OZLJEDE: ‘Uništili su kafić, bilo ih je strašno puno, baš smo se uplašili’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Gotovo 24 sata nakon što je Torcida odlučila blokirati autocestu, normaliziran je promet na toj dionici prema jugu.

“Od 10 sati ponovno teče promet autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru mora”, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

“Zbog sinoćnjeg napada navijača Hajduka na policajce, koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.”, ističe isti izvor.

Autocesta otvorena
Podsjećamo, oko 22 sata došlo je do incidenta na toj dionici, a kad se Torcida, uz pratnju, vraćala prema jugu.



Policija se oglasila o ogromnim neredima na autocesti.

“Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje”

Torcida je autocestu blokirala otprilike 300 metara od odmorišta. Njih više stotina tada je počelo s neredima, a na tom mjestu u tom trenutku nalazilo se svega nekoliko policajaca.

Kako pišu pojedini mediji, jedan navijač propucan je u nogu, a drugi kod rebara.

“Jedan navijač je hospitaliziran u karlovačkoj bolnici, ima teže tjelesne ozljede”, javio je HRT.

Također isti izvor donosi izjavu liječnika.

“Prema izjavi jednog ranjenog, on nije bio aktivni sudionik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva propucavanja, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrijelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro”, Suad Crnica, liječnik, za HRT,

Svjedokinja je opisala što je vidjela.

“Bilo ih je strašno puno, specijalaca, policije, navijača… Uništili su kafić i nešto vani, uspjeli su ih smiriti. Baš smo se uplašili”, rekla je za HRT svjedokinja koja radi u kafiću na autocesti.

Policija je najavila da će danas održati izvanrednu konferenciju za medije zbog incidenta koji se kasno noćas dogodio na autocesti A1 prilikom povratka Torcidinih navijača s utakmice Dinamo-Hajduk.

Komentari