Ne preporučuje se kupanje na plaži na Korčuli, onečišćena je fekalijama

Ilustracija:Pixabay

Dubrovačko-neretvanska županija upozorava da je na plaži Prižba na Korčuli došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

“Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 3. lipnja 2020., tijekom drugog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2020. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prižba na Korčuli, uzorkovanog 1. lipnja 2020. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke pokazatelje intestinalni enterokok i Escherichia coli”, navode iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a o onečićenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

“S obzirom na to da uzorci mora na plaži Prižba na Korčuli, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti”, kažu iz Županije, javlja Dalmatinski portal.



Komentari