NE PRESTAJE IZAZIVATI PAŽNJU JAVNOSTI Mamić: Fotografija će ‘reći sve o neovisnosti hrvatskog krivosuđa’

Iako izvan Hrvatske, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić ne prestaje izazivati pažnju javnosti. Na svom Facebooku objavio je fotografiju za koju je rekao da je riječ “o dokazu koji će reći sve o neovisnosti hrvatskog krivosuđa”.

Fotografija je snimljena u jednom osječkom kafiću u kojem za istim sjede tužitelj Sven Mišković te suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić. Mamić je tu ekipu nazvao “udruženim krivosudnim pothvatom”.

“Hrvatice i Hrvati, je li ovo moguće? Jeste li vi svjesni gdje živite? Mjesto radnje gornjih fotografija nisu moje noćne more, nego kafić (…) u Osijeku, vrijeme radnje jučer u 11 sati i 15 minuta. Na fotografijama se u ugodnom srkanju kavice nalaze neovlašteni tužitelj u mom progonu gospodin Mišković, a za stolom su u dobrom društvu članovi sudskih vijeća koja su oformljena kako bi me osudila – sudac Miroslav Rožac i Miroslav Jukić”, napisao je, među ostalim, Mamić uz fotografiju.

Inače, Zdravko Mamić čeka odluku o zahtjevu Hrvatske za izručenje nakon što mu je zagrebački sud odredio pritvor u sklopu istrage o slučaju podmićivanja trojice sudaca Županijskog suda u Osijeku.



Postupak je pokrenut nakon što je Mamić javno optužio osječke suce da im je davao mito kako bi ishodio povoljnu presudu za sebe u predmetu koji je protiv njega vođen zbog izvlačenja novaca iz “Dinama”.

Za to je pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora. No, on je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Na nedavnom ročištu na Sudu BiH Mamić se odrekao svake veze s Hrvatskom uz konstataciju kako mu je ona “uzela dušu”.

Njegovi odvjetnici i Tužiteljstvo BiH su se s gotovo identičnim argumentima usprotivili novom zahtjevu hrvatskog pravosuđa za njegovo izručenje. Konačna odluka trebala bi biti donesena sljedećih dana.

Komentari