‘NE RIJEČI, SAMO DIJELA’ Jadranka Kosor: Dodika treba proglasiti ‘personom non grata’ u cijeloj EU

Foto: Biljana Gaurina / Cropix

Nakon niza novih skandaloznih postupaka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, o njegovu se ponašanju na društvenim mrežama oglasila i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor. Ona smatra da bi Hrvatska, ali i Europska unija u cijelosti, Dodika trebala proglasiti nepoželjnom osobom.

“Zbog odlikovanja agresoru, zbog velikosrpskih pretenzija i četničkog pozdrava, zbog negiranja genocida i nečovječnog ponašanja Dodika bih proglasila personom non grata u EU. Osobito RH kao dijela EU. Ne riječi, samo djela”, napisala je Jadranka Kosor na Twitteru.

Zbog odlikovanja agresoru, zbog velikosrpskih pretenzija i četničkog pozdrava, zbog negiranja genocida i nečovječnog ponašanja, Dodika bih proglasila personom non grata u EU. Osobito RH kao dijela EU. Ne riječi, samo djela.

Podsjetimo, Dodik je razbjesnio javnost nakon što je odlikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina za “patriotsku brigu i ljubav prema Republici Srpskoj”, a kontroverze je izazvao i proslavom Dana RS-a 9. siječnja, s čime vlasti toga entiteta nastavljaju unatoč tome što je Ustavni sud BiH prije osam godina to proglasio neustavnim.

Također, Dodik je u nedjelju na akademiji u Banjoj Luci, u povodu 9. siječnja, održao govor u kojem je nastavio sa svojom neprihvatljivom retorikom, kazavši da je došlo vrijeme da se “objedini srpski narod” kako bi živio u jednoj državi, a u tom je govoru nazvao Hrvate i Bošnjake “pokatoličenim” i “islamiziranim” Srbima.

Komentari