Nedaleko Šibenika pao vojni helikopter, ima poginulih, dva su tijela pronađena

Ilustracija: Pixabay

U Hrvatskoj je u srijedu, na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji, pao vojni helikopter.

Riječ je o mađarskom helikopteru, koji je bio u Hrvatskoj u sklopu obuke. U helikopteru su bile tri osobe. Dva tijela su nađena, a za trećim se traga, kazao je za hrvatske medije šef HGSS-a Josip Brozičević.

Kako se neslužbeno doznaje, letjelica je pala nakon što pilot nije uočio žicu od “ziplinea” te je zapeo za nju. Po padu se avion odmah zapalio.

MORH: Nije naš helikopter



Ranije se o nesreći oglasio i MORH, no nije iznio detalje.

“Helikopter Mi-171 Sh i avion Pilatus HRZ u potrazi su za vojnim helikopterom koji se srušio na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji. Nije riječ o helikopteru Oružanih snaga Republike Hrvatske. Ministarstvo obrane će pravovremeno o svim detaljima izvijestiti javnost”, javio je MORH.

ŠibenikIN doznaje da se helikopter srušio na područje koje nije dio NP Krka, ali je dio ekološke mreže Natura 2000, sastavljene od područja važnih za očuvanje ugroženih vrsta i stanišnih tipova Europske unije.

“Tako je, riječ je o području kojim upravlja naša Javna ustanova, a na teren su upućeni i naši djelatnici”, kazala im je ravanteljica JU Priroda šibensko-kninske županije Anita Babačić Ajdu.

Radio Drniš objavio je fotografije na kojima se na mjestu pada helikoptera vidi crni dim.

Komentari