Nedjelja će biti oblačna, često s maglom, a mjestimice može biti i slabe oborine. Na Jadranu južina

U istočnim područjima Hrvatske nedjelja će biti oblačna, često s maglom, a mjestimice može biti i slabe oborine, odnosno rosulje. Ponegdje su od sredine dana moguća kraća sunčana razdoblja. Uz slab, samo mjestimice umjeren jugoistočni vjetar temperatura će zraka biti uglavnom od 1 do 6 °C.

“Oblačno i maglovito i u središnjoj Hrvatskoj, također ponegdje uz mogućnost za pokoju kap kiše ili rosulju. Vjetar pritom slab, a temperatura ujutro od 0 do 2 °C, danju između 3 i 6 °C.

Niskih će oblaka pa i magle biti u gorju, a i ponegdje na sjevernom Jadranu. Mjestimice će pasti i malo kiše, posebno u dijelu Gorskog kotara te na širem riječkom području. Na moru će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a u Gorskom kotaru jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 4 i 9 °C, u Istri i Hrvatskom primorju od 11 do 14 °C.

U većem dijelu Dalmacije manje oblaka nego drugdje u Hrvatskoj. No, ponegdje, posebno prema otvorenom moru, povremeno će biti oblačnije, uz mogućnost i za malo kiše. Puhat će jugoistočni vjetar, a temperatura će zraka danju porasti do vrijednosti od 11 do 15 °C.



Na krajnjem jugu Hrvatske temperatura tijekom dana između 12 i 16 °C, također uz slab do umjeren jugoistočni vjetar te mirno i malo valovito more. Pritom promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, posebice na otvorenom moru i otocima, gdje može pasti i malo kiše.”

U ponedjeljak još bez veće promjene, a zatim…

“U ponedjeljak u kopnenom području još vjerojatno bez promjene vremena. Zatim od utorka uz jugozapadni vjetar dotok toplijeg zraka te povećana vjerojatnost za sunčana razdoblja, no u nekim područjima i za malo kiše, ponajprije u gorju.

Na Jadranu oblačnije na sjevernom dijelu, s mjestimičnom kišom koje će od utorka biti i u Dalmaciji. Sredinom tjedna zapuhat će jugo, uz koje će jutarnja temperatura zraka malo porasti, a poslijepodnevna se neće znatnije mijenjati.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari