Nedjelju prije nove školske godine trgovački lanci odlučili otvoriti svoja vrata, ne morate žuriti sa shoppingom

Unsplash

Otkad je na snagu stupio Zakon o neradnim nedjeljama, na kontinentu su trgovine uglavnom bile zatvorene. Ipak, vikend pred školu to se mijenja.

Većina je trgovina na obali svoje radne nedjelje, od 16 mogućih kroz godinu, već iskoristila, no u unutrašnjosti je situacija nešto drugačija. Dok se približava kraj ljetnog rasporeda neradnih nedjelja, vikend prije početka nove školske godine trgovci žele svoje trgovine otvorene.

Do kraja kalendarske godine pritom će velika većina njih na kontinentu nedjeljama ostati otvorena jer još nisu ni blizu ispunjenju kvote od 16 radnih nedjelja. Pritom je velik naglasak na radne nedjelje kroz rujan radi pripreme za nove školske izazove.

Popis trgovina u Zagrebu s radnom nedjeljom
U Zagrebu će tako spremno raditi nekoliko šoping centara, među kojima su Avenue Mall, Family Mall, Supernova Buzin i Centar Cvjetni s prve tri nedjelje rujna radne, City Center one East s prvom i trećom nedjeljom rujna radnom i West koji će raditi prve dvije rujanske nedjelje, Arena Centar koji će biti dostupan tijekom svih nedjelja rujna, Westgate koji će biti otvoren prve tri nedjelje rujna, Z centar s prve dvije nedjelje rujna ( i posljednjom) radne, dok će u Point Centru raditi određene trgovine i uslužne djelatnosti.



A osim toga, mnoge su trgovine odlučile iskoristiti kvotu tek na kraju godine, odnosno rad nedjeljom pojačati u posljednjim mjesecima. Tako su se zbog velikih i čestih kupovina koje se odvijaju u zimskom razdoblju razni shopping centri odličili na sve radne nedjelje kroz studeni ili prosinac.

Komentari