‘NEDOSTAJEŠ SVOM NARODU’ Karamarko se prisjetio Franje Kuharića: Nitko nije tako dobro poznavao svoj narod, njegove muke i tegobe

Foto: D. Pongračić/CROPIX

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, prisjetio se u subotu, na godišnjicu smrti kardinala Franje Kuharića, njegove muke, ostavštine i ljubavi prema hrvatskom narodu.

“Nitko nije tako dobro poznavao svoj narod, njegove muke i tegobe.

Nitko se tako snažno, hrabro i bez kompromisa nije zalagao za interese svog stada. Sebe nije štedio i bio je spreman na žrtvu.

11. ožujka 2002. napustio nas je sluga Božji dr. Franjo Kuharić.



Kardinale naš nedostaješ svom hrvatskom narodu”, napisao je Karamarko na Facebooku.

Kardinal Franjo Kuharić otišao je kao zagrebački nadbiskup u mirovinu 1997. godine, premda je uvjete za umirovljenje stekao već 1994. navršivši 75 godina starosti.

Papa Ivan Pavao II. ostavio je kardinala Kuharića na mjestu aktivnog nadbiskupa Zagrebačke biskupije još tri godine. Kardinal Kuharić dobio je titulu zagrebačkog nadbiskupa u miru (emeritus) i proživio u mirovini još gotovo pet godina.

Rođen u mnogobrojnoj hrvatskoj katoličkoj obitelji, Franjo Kuharić je zajedno sa svojim sumještaninom Alojzijem Stepincem trajno obilježio povijest hrvatskog naroda i Crkve u Hrvata.

https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/posts/744772040339779

Komentari