Neki ne mogu podnijeti izjave izbornika Dalića. Bauk sasjekao u korjenu: Rezultati mu daju kredit da to može reći

Tomislav Kristo / CROPIX

Hrvatskom vlada euforija, sve je spremno za praćenje polufinala svjetskog nogometnog prvenstva u nogometu koje je na rasporedu u utorak u 20 sati protiv moćne i velike Argentine.

Puno je reakcija, puno je emocija, a ponegdje se može pronaći i zla krv.

Izjava izbornika Zlatka Dalića nakon velike pobjede protiv Brazila u četvrtfinalu izazvala je bujicu reakcija, a nekima je zasmetalo što je izbornik rekao.

Nekima smetaju
Dalić je, između ostalih, pobjedu posvetio i braniteljima iz Domovinskog rata. Nekima je to zasmetalo jer smatraju da pobjeda pripada svima, a sve je komentirao i SDP-ovac Arsen Bauk za N1 televiziju.



“Ekipa koja je izbacila Brazil sasvim se legitimno može nadati da izbaci i Argentinu. Oni su već jednom izgubili na ovom SP-u, protiv Arabije”, podsjeća Bauk i dodaje kako su nade za susret protiv Argentine iste kao što su bile prije utakmice s Brazilom.

Na pitanje o izjavama izbornika Dalića koji često ističe važnost obitelji, vjere i domovine, Bauk kaže: “to se tiče izbornika, on je u svom dosadašnjem radu postigao rezultate koje vjerojatno neće nitko nadmašiti u nekom razumnom razdoblju. Što se tiče njegovih stavova i načina na koji to komunicira, neću o tome. Ušao bih u sferu politike. Rezultati mu daju kredit da može nekad reći nešto s čime se netko drugi ne slaže”, smatra Bauk.

Za kraj, oko posvete braniteljima ovaj SDP-ovac je rekao:

I istok i zapad
“Neki problematiziraju, ali to je njihova pobjeda, mogu je posvetiti kome hoće. Vjerujem da su je posvetili svim građanima, Hrvatima širom svijeta i svima koji će sutra navijati za Hrvatsku, neovisno otkud su, iz našeg istočnog, južnog, sjevernog susjedstva ili još dalje”, zaključio je Arsen Bauk.

Podsjećamo, Zlatko Dalić najuspješniji je hrvatski nogometni izbornik u povijest s dva uzastopna izborena polufinala na svjetskim prvenstvima uz jedno srebro i potencijalno još jednom medaljom u džepu… Izborio je i finale Lige nacija na kojem će Hrvatska nastupiti u lipnju 2023.

 

Komentari