NERAZJAŠNJE OKOLNOSTI! Tragedija na maturalnom putovanju u Pragu, čekaju se rezultati istrage

pixabay

Na maturalnom putovanju hrvatskih učenika u Pragu, dogodila se tragedija. Pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, smrtno je stradao maturant Srednje škole Mate Balote iz Poreča. Čekaju se rezultati istrage češke policije. Na putovanje je krenulo 87 učenika u pratnji četiri profesora. Nakon tragedije odmah su se zaputili u Poreč, gdje su stigli noćas.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) jučer je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.
Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvješća policije, navodi Ministarstvo.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić izjavio je da je policijski očevid obavljen, no što se točno dogodilo “škola će doznati tek nakon primitka službenog izvješća”.

– U ovakvom trenutku je najvažnije da svi koji su doživjeli ovu tragediju dobiju psihološku pomoć. Tu će pomoći tim za krizne intervencije. No svakako treba skrenuti pozornost na nedostatak stručnih suradnika i psihologa u školama. Svi trebamo hitno tražiti i dobiti stručnog suradnika koji radi s djecom jer posljedice ovakvih teških događaja nisu samo trenutačne, nego su vrlo često i kasnije odgođene, dugoročne, tako da se svi s time trebaju nositi, kazala je Suzana Hitrec, predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja RH.



Komentari