NESTABILNIJE OD SLJEDEĆEG TJEDNA U većini zemlje sunčano, no HAK upozorava vozače na oprez jer je na A7 uočen pješak

Twitter

U većini zemlje u četvrtak ujutro je sunčano vrijeme, no ponegdje ima umjerene, ali i povećane naoblake. Na jugu Jadrana u nastavku dana bit će oblačnije nego u ostalim dijelovima Hrvatske.

Poslijepodne i navečer u dijelovima Dalmacije, može pasti i malo kiše ili prolazni pljusak. Takve slabe oborine očekuju se do kraja tjedna.

Prolazne nestabilnosti u petak i u subotu bit će uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. U ponedjeljak se nestabilnost očekuje u ostalim dijelovima unutrašnjosti naše zemlje.

Od sredine rujna, sve je izglednije kako će anticikona slabiti što će značiti da će nad našom zemljom biti vlažan i nestabilniji zrak.



Dodatni oprez u vožnji

Stabilno vrijeme u četvrtak pogoduje uvjetima na cesti. No, Hrvatski auto-klub (HAK) upozorava vozače da je na autocesti A7 između čvorova Orehovica i Škurinje u smjeru GP Rupa uočen pješak. Stoga se vozi uz ograničenje brzine od 50 km na sat, a HAK vozače poziva na dodatan oprez.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na A2 Zagreb-Macelj zatvoren je tunel Levačica na dionici Đurmanec-Krapina u smjeru Zagreba zbog radova u njemu. Vozi se dvosmjerno drugom cijevi tunela Levačica.

Do 10. rujna na A3 Bregana-Lipovac, zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h.

Privremena je prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

 

 

Komentari