Netanyahu brutalno odgovorio Erdoganu: ‘Granatirao si sela po Turskoj, a nama propovijedaš’

Foto: Facebook

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kritizirao je turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana zbog njegovih komentara ranije danas u kojima je Izrael nazvao “terorističkom državom”.

“On naziva Izrael terorističkom državom, ali u svojim postupcima podržava terorističku državu Hamas”, poručio je Netanyahu u komentarima koje je objavio njegov ured.

“On je sam granatirao sela unutar granica Turske – nećemo prihvatiti njegovo propovijedanje”, dodao je izraelski premijer. The Times of Israel piše kako je Netanyahu vjerojatno mislio na turske vojne akcije protiv Kurda posljednjih godina.

Podsjetimo, Erdogan je danas izjavio da je Izrael teroristička država koja u Gazi čini ratne zločine i krši međunarodno pravo, piše The Guardian. Pritom je ponovio da palestinska militantna skupina Hamas nije teroristička organizacija, već politička stranka koju su izabrali Palestinci.



Obraćajući se zastupnicima u parlamentu, Erdogan je najavio kako će Turska na međunarodnoj sceni pokušati postići to da se na izraelske doseljenike gleda kao na teroriste.

Komentari