Netanyahu: Izrael će nastaviti svoj pravedni rat za eliminaciju Hamasa

Foto: Twitter

Pravedan rat koji Izrael vodi u pojasu Gaze kako bi eliminirao Hamas nastavit će se, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu, pozdravljajući stajalište SAD-a u Vijeću sigurnosti UN-a u petak.

– Druge zemlje moraju razumjeti da se ne može s jedne strane podupirati eliminacija Hamasa, a s druge strane pozivati na kraj rata, što bi onemogućilo eliminaciju Hamasa, naglasio je Netanyahu, dan nakon što je Washington stavio veto na rezoluciju UN-a kojom se tražio trenutačni humanitarni prekid vatre u pojasu Gaze.

– Dakle Izrael će nastaviti svoj pravedni rat za eliminaciju Hamasa, kazao je premijer.

SAD stavile su u petak veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti kojom se pozivalo na trenutačni humanitarni prekid vatre u Gazi.



Nacrt rezolucije dobio je 13 glasova za, jedan protiv i jedan suzdržan (Velika Britanija).

– Ne podržavamo pozive na trenutačni prekid vatre. To bi samo posadilo sjeme za budući rat jer Hamas nema želju za trajnim mirom, rekao je američki predstavnik Robert Wood.

U ratu protiv Hamasa u Pojasu Gaze koji je počeo nakon krvavog napada te islamističke skupine na Izrael ubijeno je dosad 7000 palestinskih militanata, rekao je u subotu izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost.

– To je minimalna procjena, rekao je Tzachi Hanegbi u intervjuu za izraelsku televiziju, dodajući da bi ih moglo biti i više.

Komentari