NETKO SE IGRA S POLICIJOM! U Zagrebu se pregledava više lokacija zbog dojava o bombama

llustracija: Cropix

Nepoznati počinitelji u 15.30 poslali su mail u kojem pošiljatelj imena “Vojska Strelkova i Limonova” prijeti postavljenim bombama na više lokacija u Zagrebu.

U poruci se navodi kako su postavili C4 eksploziv na nekoliko lokacija u gradu. Tvrde da su u Zračnu luku Franjo Tuđman postavili 12 bombi, u policijsku postaju na adresi Grgura Ninskog 1 četiri bombe, u policijsku stanicu u ulici Antuna Bauera dvije bombe, u lanac brze hrane McDonalds na Ljubljanskoj aveniji jednu bombu te u McDonalds na Rudeškoj cesti tri bombe, pišu 24sata.

U poruci se navode stavovi protiv NATO-a, Europske Unije i nacista i izražava se podrška Rusiji i ruskom čelniku Vladimiru Putinu. Policija istražuje dojave i poručuje kako građani ostanu smireni i da nema potrebe za panikom.

U međuvremenu su se oglasili iz zagrebačke policije:



“Danas, 20. listopada u poslijepodnevnim satima policija je zaprimila e-mail poruku o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi na pet lokacija na području Grada Zagreba od kojih su dvije lokacije ugostiteljskog karaktera, dva objekta koje koristi policija te jedna lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza.

Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te pozivamo građane da se, u slučaju uočavanja bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog, s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja.

Dosadašnjim postupanjem policijski službenici pregledali su tri lokacije; jednu lokaciju na kojoj se nalazi objekt ugostiteljskog karaktera, jedan objekt koji koristi policija i lokacija na kojoj se pružaju usluge zračnog prijevoza te je potvrđeno da zaprimljena dojava nije istinita dok su u tijeku pregledi na još dvije lokacije”.

Dojave i u Novom Sadu
I mediji u Srbiji javljaju da su primili vrlo sličan mail, s istim potpisom. U mailu se navodi da su postavljene 22 bombe na devet lokacija u Novome Sadu.

U mailu se navodi i kako je vrijeme i da “Novi Sad kao kao epicentar toksične prozapadne fašističke misli, centar drugosrbijanstva, dobije svoje za to kako se ophodi i kako utječe na poziciju Srbije u oslobodilačkom ratu potlačenih ruskih manjina u istočnoj Ukrajini”, navodi se u mailu, javlja Blic.

Komentari