NEVIĐENA DRAMA! Satima pokušavali spasiti Hrvaticu koja je visjela sa stijene na Veležu, uključen i helikopter

FOTO: Screenshot Facebook video/Civilna zaštita HNŽ-a

Nakon duge i mukotrpne borbe, uspješno je završena velika akcija spašavanja ozlijeđene hrvatske planinarke koja je visjela na stijenama poznate planine Velež.

Na koncu je prebačena u bolnicu, a na planini je visjela satima.

Akcija spašavanja završila je jutros u 4.30, javili su iz GSS-a Mostar.

Ozlijedila nogu i rebra?
Detalji će se saznati kroz dan, vjerojatno iz bolnice gdje se trenutno nalazi na liječenju.



Prema dostupnim informacijama, ozlijeđeni su joj desna noga i rebra. Više informacija o stanju ozlijeđene žene dat će tijekom dana iz bolnice, no prema prvim informacijama ima ozlijeđenu desnu nogu i rebra.

Podsjećamo, planinarka je stigla s grupom od 12 planinara iz Zagreba. U jednom trenutku poskliznula se i pala u provaliju te je ostala visjeti na teško pristupačnoj stijeni.

U akciji spašavanja sudjelovalo je preko 100 spasilaca.

“Na području planine Velež na lokalitetu Vita Felale došlo je do nesreće u kojoj je ozlijeđena državljanka Republike Hrvatske. U tijeku je operacija spašavanja”, objavili su iz Kantonalne uprave CZ HNK u nedjelju

“Pripadnici Helikopterskog servisa ni nakon 20 naleta nisu mogli prići ni blizu ozlijeđenoj planinarki”, izjavio je navečer direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

“Poletjeli smo oko 17 sati iz Banje Luke. Imamo informacije da je državljanka Hrvatske ozlijeđena na stijenama na planini Velež i da ima ozljede ruke i grudnog koša. Imamo sa sobom medicinsku opremu i liječnika i pokušat ćemo je izvući i transportirati prema nekom medicinskom centru u zavisnosti od ozljeda”, rekao je tada direktor Helikopterskog servisa.

Komentari