Nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske: U Dubrovniku potop, tuča na području Požeštine

Kao što je bilo najavljeno, Hrvatsku su danas zahvatile obilne kiše i pljuskovi s jakim naletima vjetra. Nevrijeme je zahvatilo dio sjevernog Jadrana, pa Gorski kotar i Liku, a nakon toga Dubrovnik odakle se širi na unutrašnjost i istok zemlje.

Grmljavinsko nevrijeme s jakom kišom u utorak je pogodilo Dubrovnik pa su se ulicama slijevale velike količine vode koje su na pojedinim mjestima izbile i šahtove, javlja Dulist.

Zadarsko područje, posebice otok Vir, zahvatilo je veliko nevrijeme u utorak oko 15 sati. Nakon olujnog vjetra koji je nosio luft madrace i ručnike s plaža, počeo je obilan pljusak praćen jakim sjeverozapadnjakom te grmljavinom. Nevrijeme je potrajalo oko pola sata.

Nevrijeme pogodilo Požeštinu

Nevrijeme s kišom i tučom sručilo se i na područje Požeštine te kutjevačkog kraja gdje su oštećeni vinogradi, piše Požega.eu.



U Starigradu je bilo i tuče, a jaki pljuskovi zabilježeni su i u Istri te dijelovima Dalmacije.

Na olujno nevrijeme upozorio je i meteoalarm, sustav Državnog Hidrometeorološkog zavoda koji nas informira o ekstremnim vremenskim prilikama, a na snazi je za cijelu Hrvatsku.

Lucijan Španić iz Storm Chasing Teama Senj snimio je u tom gradu kako je nevrijeme preokrenulo jedan brod vezan uz rivu.

Tako su na drugom stupnju područje sjevernog Jadrana i istok, a aktivan je i za Dalmaciju. Moglo bi biti nevera, jakih naleta vjetra, te bi se mogle formirati i pijavice. Na kontinentu može biti i pojave tuče.

Temperature će se sniziti, vjetar će okrenuti smjer na sjeverni, pa bi na zapadu moglo biti samo 20 stupnje, a u Dalmaciji će biti i do 30. Sve to danas može rezultirati materijalnom štetom, prenosi N1.

 

Komentari