Nikola Milina ponovno je imenovan glavnim ravnateljem policije

Damir Krajac / CROPIX

Nikola Milina ponovno je imenovan glavnim ravnateljem policije na razdoblje od pet godina, hrvatska Vlada na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak donijela je i niz drugih kadrovskih odluka.

Radi isteka mandata, s danom 24. kolovoza, razriješen je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, te je ponovno imenovan na tu dužnost, s danom 25. kolovoza, na razdoblje od pet godina, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, priopćeno je iz Vlade.

Podsjetimo, na natječaj za glavnog ravnatelja policije prijavilo se pet kandidata koji su udovoljavali uvjetima, a četvorica su obavila razgovor s ministrom unutarnjih poslova koji će jednog od njih Vladi RH predložiti za imenovanje na petogodišnji mandat.

Natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu policije raspisan je 3. kolovoza. Za tu dužnost mogli su se prijaviti osobe sa završenim preddiplomski i diplomski sveučilišnim studijem, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem, specijalističkim diplomskim stručnim studijem ili visokom stručnom spremom iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti, umjetničkog područja i područja biomedicine i zdravstva ili interdisciplinarnog područja znanosti i umjetnosti.



 

Komentari