Nina Obuljen Koržinek o KB Sveti Duh: ‘Pristojno je ispričati se i potražiti odgovornost‘

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u subotu je, komentirajući slučaj iz KB Sveti Duh, poručila kako smatra da je pristojno ispričati se i potražiti odgovornost da se to više nikada ne bi dogodilo.

”Mislim da je pristojno ispričati se i potražiti odgovornost i riješiti da se to više nikada ne bi dogodilo”, rekla je ministrica novinarima na zagrebačkom Kaptolu.

S konsternacijom je popratila tvrdnje iz Grada Zagreba da misle da je netko u KB Sveti Duh izvadio tijela umrlih pacijenata iz rashladnih uređaja, poredao na pod i fotografirao ih.

”To su komentirali, ne mogu vjerovati”, rekla je ministrica.



”Ne služi im na čast ako su tako reagirali”, poručila je.

Glasnogovornica Grada Zagreba u petak je izjavila kako u ”tom trenutku” postoji pretpostavka da se radi o namjeri, odnosno da je netko izvadio tijela iz rashladnih uređaja i da ih je slikao.

U subotu je pak, gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio kako zvuči morbidno, ali je moguće da su mrtva tijela postavljena na pod KB Sveti Duh na fotografijama podmetnuta te je poručio da je na policiji da istraži jer je svima u interesu rasvijetliti slučaj do kraja.

 

Komentari