Nižu se reakcije iz Beograda: ‘Najgora noćna mora Hrvatske je to što Vučić sjedi na srpskoj stolici’

Twitter

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentirala je izjavu šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana o Aleksandru Vučiću te je poručila kako je to nedopustiva gesta.

U razgovoru za TV Prva Brnabić je rekla kako su u Hrvatskoj obožavali Borisa Tadića kao predsjednika Srbije.

“Obožavali su ga jer Tadić nije pričao o položaju Srba u Hrvatskoj, nije tražio da posjeti Jasenovac i na HRT-u je izjavio da nije pretjerano ponosan što je predsjednik države. Takva Srbija bi njima odgovarala. Srbija koja napreduje, predvođena Vučićem, ne. Njegovu lutku će paliti i to je velika frustracija. Ja im tu ne mogu pomoći, ja sam svim srcem uz Aleksandra Vučića te sam uvjerena da će takvi ljudi biti prvi za ovu međunarodnu istragu”, rekla je Brnabić.

Foto: Facebook

Pritisak na Srbiju

Također, rekla je kako je izjava Grlića Radmana još jedan način na koji se nastoji izvršiti pritisak na Srbiju.



“To je diplomatski bezobrazna i nedopustiva gesta. Frustracija Hrvatske i njihova najgora noćna mora je to što Vučić sjedi na ‘srpskoj stolici'”, poručila je Brnabić.

Podsjetimo, nešto ranije se oglasio i Vučić te je komentirao izjavu hrvatskog šefa diplomacije koji ga je opisao kao “ruskog satelita ili trabanta”.

“Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno”, rekao je Vučić.

Foto: Facebook

Grlić-Radman je u subotu Vučića nazvao ruskim satelitom

“Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojoj će stolici sjediti, neudobno je sjediti na dvije stolice. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti utjecaj Rusa ili drugi maligni utjecaji koji bi narušili stabilnost zapadnog Balkana”, rekao je Grlić Radman.

Ivica Dačić udario po HDZ-ovom ministru: ‘U Hrvatskoj se sustavno gradi mržnja prema Srbima’

Komentari