NOVA KORONAKARTA Hoće li Hrvatska ostati narančasta ili će postati crvena?

Zemlje Europske unije čekaju novu koronakartu. Naime, Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavit će u četvrtak novu koronakartu EU na kojoj će se vidjeti hoće li Hrvatska ostati narančasta ili će, zbog povećanog broja novozaraženih od koronavirusa, ipak prijeći u crveno?

ECDC je i prošli četvrtak objavio koronakartu na kojoj je cijela Hrvatska bila narančasta. To znači da je incidencija potvrđenih slučajeva manja od 50, ali je udio pozitivnih veći od četiri posto ili je 14-dnevna stopa između 75 i 200, a udio pozitivnih među testiranima manji od četiri posto.

Regije u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih na 100 tisuća stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih na covid-19 od testiranih manji od četiri posto ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od jedan posto na koronakarti obojani su zeleno.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200, s udjelom pozitivnih većim od četiri posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamno crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.



Komentari