Nova vatrena stihija rješena: Uspješno lokaliziran požar u blizini Tučepa

Ilustracija Foto: Profimedia

Nakon što je prekjučer težak požar zahvatio mjesto Mline na Braču, a danas i Trilj, hrvatskim je vatrogascima zaprijetila nova opasnost. Požar se danas dogodio u blizini Tučepa.

Požar koji je danas zahvatio okolicu Tučepa nije bio lagan za ugasiti, a vatrogascima na terenu u pomoć je stigao i kanader, doznaje se od vatrogasaca.

Taj je požar buknuo u 17.40 sati u Kraljevom gaju kod Tučepa, a na teren su odmah upućene sve raspoložive snage s područja makarskog primorja i dio snaga iz šire omiške okolice.

Vatru u gustoj borovoj šumi gasi 17 vatrogasaca s pet vozila i dva kanadera. Na kraju, požar je okaliziran, a to je potvrdio zamjenik zapovjednika JVP-a Makarska Mario Čović te se sada kreće u sanaciju kako bi do noći požar bio u cijelosti stavljen pod kontrolu.



Izgorjela je šuma na predjelima Kraljev gaj i Nugal, a točna površina nije poznata, no Čović kaže da se radi o velikom obuhvatu borove šume. U gašenju požara sudjelovale su vatrogasne snage kompletne Makarske rivijere uključujući i omiško područje, kao i dva kanadera.

 

Komentari