Novi će tjedan početi uz sunce i mjestimičnu kišu, a onda ide sve toplije

“Novi će tjedan u Slavoniji, Baranji i Srijemu početi uz sunce. A u poslijepodnevnima satima će biti umjerenog razvoja oblaka. Ujutro je u Posavini lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a poslijepodnevna temperatura između 19 i 21 °C.

U središnjoj Hrvatskoj vjetar uglavnom slab, a zbog pretežno vedre noći jutro će biti svježije, uz temperaturu između 4 i 6 °C. Mjestimice je moguća i kratkotrajna magla. Od sredine dana umjerena naoblaka, te razmjerno toplo.

Na zapadu Hrvatske pretežno sunčano, na moru i vedro. U gorskim predjelima ujutro svježe, ponegdje uz moguću maglu. Vjetar danju slab do umjeren jugozapadni, a do jutra podno Velebita još ponegdje umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura od 1 °C po kotlinama Like do 12 °C na obali sjevernog Jadrana.

U Dalmaciji sunčano i još razmjerno vjetrovito. Puhat će većinom umjerena bura i sjeverni vjetar, a od sredine dana sjeverozapadnjak, uz umjereno valovito more. Najviša temperatura između 19 i 22 °C.



Podjednaka će biti i na jugu Hrvatske, također uz sunčano, ali i još malo vjetrovitije nego u nedjelju, uz umjeren do jak sjeverozapadnjak, u početku sjeverni vjetar i buru. More umjereno valovito do valovito.”

Još ponegdje kiša pa stabilnije, sunčanije, toplije…

“U utorak na kopnu prolazno oblačnije i uz malo kiše, a u nastavku tjedna pretežno sunčano. Do četvrtka će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u istočnoj Hrvatskoj i sjeverozapadni, koji u srijedu može biti i jak. Dnevna temperatura niža nego u ponedjeljak, a jutarnja do srijede viša.

Na Jadranu u utorak postupni porast naoblake, a krajem dana i početkom srijede mjestimice malo kiše, pa i u obliku pljuskova, uglavnom u Dalmaciji. U nastavku srijede razvedravanje, pa će u četvrtak biti sunčano. U utorak će puhati prolazno slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a zatim ponovno umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka se neće mnogo mijenjati, a uz pojačan vjetar mnogi će imati dojam da je svježije.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a

Komentari