Novi nemiri na Krimskom mostu, u eksplozijama poginule dvije osobe, ozlijeđeno dijete

Foto: Twitter

Tijekom noći u eksploziji oštećen je Krimski most koji povezuje anektirani poluotok s ruskom regijom Krasnodar.

Neslužbeni izvori govore da je do eksplozije došlo oko 3 sata ujutro po lokalnom vremenu, no tek je tijekom jutra stigla potvrda ruskog ministarstva prometa. Prethodno je guverner krimske oblasti Sergej Aksjonov objavio da je zaustavljen promet na Mostu zbog “izvanredne situacije”.

Na društvenim mrežama javljaju da su u eksplozijama poginule dvije osobe, te da je ozlijeđeno jedno dijete, no službenih potvrda zasada nema.

Poginuo bračni par
Guverner Aksjonov je najavio kako će se promet nastaviti oko 9 sati po lokalnom vremenu. Također, ruski izvori potvrdili su kako je stradao bračni par koji je putovao automobilom, a ozlijeđena je njihova kći koja je, srećom, izvan životne opasnosti.



Ukrajinci pak imaju drugačiji pogleda na eksploziju. “Incident na Krimskom mostu mogao bi biti provokacija Moskve”, izjavila je Natalija Humeniuk, glasnogovornica zapovjedništva Jug ukrajinskih oružanih snaga.

“Kreiranje takvih provokacija, o kojima okupatorske vlasti Krima izvještavaju odmah i vrlo glasno, tipičan je način kako vlasti na Krimu i agresorska država rješavaju probleme”, dodala je, prenosi Dnevno.hr.

Komentari