Novi prosvjed u Beogradu: Pojavili se Vučić, Brnabić, Mitrović i Vučićević- u robijaškim uniformama

Foto: Twitter

U Beogradu je u tijeku šesti prosvjed “Srbija protiv nasilja” koji je kao i oni raniji počeo okupljanjem na platou ispred Skupštine Srbije. Prosvjedi su pokrenuti nakon dva masakra u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, te selima u okolici Mladenovca, kada je ubijeno 18 ljudi.

Cilj prosvjeda, koji na ulice Beograda izvodi i više od 50.000 ljudi, ovoga puta bit će stvaranje takozvanog prstena ili obruča oko Vlade Srbije.

Trasa današnjeg prosvjeda bit će od Skupštine Srbije, pored Tašmajdanskog parka do Pravnog fakulteta, odakle će se Beogradskom ulicom spustiti do Slavije i potom Nemanjinom ulicom do Vlade Srbije, oko koje će se napraviti prsten.

Slika



Najavljeno je da će na današnjem prosvjedu govoriti: Profesor Pravnog fakulteta – Miodrag Jovanović, glumica Seka Sablić i glumac Milan Marić, nastavnica Marina Vidojević, inače govornica na prvom prosvjedu Srbija protiv nasilja, potom – pilot, Saša Jovanović, kolega i prijatelj poginulog Omera Mehića, kao i student Vanja Đurđić.

 

Ispred Skupštine Srbije je nekoliko desetaka tisuća ljudi, a najupečatljivija scena na ovim prosvjedima je “dolazak” predsjednika Srbije Aleksanda Vučića, premijerka Ane Brnabić i vlasnika dva prorežimska medija tabloida Informer i televizije Pink Dragana Vučićevima i Željka Mitrovića u robijaškim uniformama.

Komentari