Novi transkripti u slučaju Rimac: HDZ-u sam dao 6 milijuna eura, ali ti si jedina riješila

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Korupcijska mreža Josipe Rimac okružila je ministricu poljoprivrede Mariju Vučković te iz njenog resora pripremala pljačku tešku više milijuna eura, piše Nacional koji je objavio transkripte razgovora.

Tvrde da je Vučković blisko surađivala sa ženama koje su bile na izravnoj liniji Josipe Rimac.

“Prva je bila njezina šefica kabineta Ružica Njavro, druga Anita Validžić koja je bila savjetnica ministrice, a radi se i o supruzi pomoćnika ministra Ćorića”, piše Nacional.

Ministrica Vučković je, naime, u jednom trenutku preuzela komunikaciju s dekanom Agronomskog fakulteta Zoranom Grgićem za kojega je uvjerena da je neovisni stručnjak jer joj ga je kao takvoga predložila Ružica Njavro.



Čak je i premijeru Andreju Plenkoviću predložila da ga uvrsti u stručno povjerenstvo. Sve se događalo u dogovoru s Rimac, a kako bi Grgić podupro njihov plan da se pomogne Anti Sladiću koji je želio da se promijeni jedna uredba o zakupu šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Sladić hrpu novca dao HDZ-u

Transkripti otkrivaju da je Sladić već hrpu novca dao samom HDZ-u, ali i koje je sve usluge učinio i kome da bi došlo do promjene te uredbe koja mu je trebala.

”Znaš šta ću ja tebi reći, ja sam potrošio na HDZ sigurno 6 milijuna eura, političkih veza nećemo uopće komentirati koje… I onda na kraju, evo, ti si jedina osoba di je rekla: ‘Ante, bit će napravljeno.’ Pa je stvarno napravljeno. Ja šok doživio, matere mi…”, samo je dio transkripata koje je objavio Nacional, a iz kojih se vidi i kako je Sladić vrlo često govorio Rimac “neka bude blagoslovljena” ili “Bog ti da, ljubim te”.

“Bila sam s našom prijateljicom. Marija je nju stavila u skrivenu kopiju. Maksimalno ju je isforsirala, uvjerila da se treba s dekanom čuti, da je on važan, da će joj on pomoći, on je sada u najužem timu”, dio je razgovora Josipe Rimac sa Sladićem.

Podsjetimo, Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja, a mjesec dana kasnije produljen joj je istražni zatvor na još 60 dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Komentari