O ŠEFIKOVOM DOLASKU U VUKOVAR ‘Lijepo je to i plemenito, još bi ljepše bilo da prizna kako su i koliko Hrvati u BiH stradali od Armije RBiH’

Davor Javorovic/PIXSELL

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović će danas posjetiti Vukovar i sudjelovati u koloni sjećanja povodom 30. godišnjice pada tog grada te odati počast žrtvama grada na Dunavu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Novinar i politički komentator Ivan Crnjac komentirao je za portal Otvoreno ovaj Džaferovićev posjet. Crnjac smatra da se Džaferović treba pojavljivati na obljetnicama stradanja tamošnjih Hrvata i prestati govoriti o tomu kako Armija RBiH nije činila zločine.

“Plemenito je da je Šefik Džaferović danas u Vukovaru u svojstvu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Međutim, plemenitije, ljepše i poštenije bi bilo da prestane govoriti o tome kako Armija RBiH nije činila zločine, da prestane negirati ulogu Armije u kojoj je i sam djelovao kada je u pitanju stradanje Hrvata u BiH te da, u istom svojstvu, nazoči i nekoj obljetnici stradanja Hrvata ili Srba u Bosni i Hercegovini. Kao građanin Bosne i Hercegovine i netko tko živi stvarnost u toj zemlji, ja bih bio zadovoljni, a vjerujem i većina Hrvata u BiH, da se to dogodilo. Tko zna, možda ćemo i dočekati“, rekao je on.



Komentari