Oboljeli pacijent iz Klinike dr. ‘Fran Mihaljević’ opisao je simptome koronavirusa: Virus ne pita za godište

Boris Kovacev / CROPIX

U Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević već 15. dan s dijagnozom koronavirusa leži i 31-godišnji konceptualni umjetnik. Inače živi i radi u Berlinu, a u Hrvatsku je došao na godišnji odmor. RTL-u se javio iz bolničkog kreveta. Kaže da se osjeća dobro, ali i poručio – ostanite doma!

“Moja pretpostavka je da sam zarazu pokupio na radnom mjestu u Berlinu kroz svakodnevnu komunikaciju, a simptomi koje sam imao su u biti svi oni manje više simptomi koji su do sada bili navedeni u medijima. Znači povišena temperatura, kašalj, drhtavica i bol u mišićima”, kazao je oboljeli od koronavirusa Antonio Kiselić Ledinsky.

Opisao je simptome

Objasnio je kako mu izgleda dan u bolnici. “Budite se oko 6 sati ujutro zbog toga što morate obaviti prvo mjerenje temperature, nakon toga slijedi doručak i razbuđivanje. U sobi imam još jednog cimera koji je mojih godina, jako se dobro slažemo. Soba je mala, ali nam je dovoljna. Imamo lijep pogled na Medvednicu, na obronke Medvednice tako da nije loše”, kazao je.

“Virus realno ne pita za godište, on može svakog snaći. Zato je iznimno važno da se pridržavamo pravila i uputa civilnih službi kako bismo viralnost virusa suzbili na najmanji mogući broj”, poručio je Kiselić Ledinsky za RTL.



Komentari