Očekuje nas sunčano i stabilno vrijeme, ujutro moguća gusta magla

U nedjelju će na istoku unutrašnjosti prevladavat će suho, ujutro i prijepodne ponegdje s maglom ili niskim oblacima, no bit će i sunčanih razdoblja. Temperatura zraka ujutro od 6 do 9 °C, a najviša dnevna između 15 i 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj dan će često početi s niskim oblacima i maglom, zbog koje vidljivost može biti i manja od 200 metara. U nekim će se predjelima niska naoblaka dugo zadržavati pa su sunčana razdoblja vjerojatnija u gorju, a u nizinama uglavnom sredinom dana i popodne.

Vjetar će izostati i u gorju pa će posebice u kotlinama biti magle i niskih oblaka. Sunčanih će razdoblja od jutra biti u višim predjelima, a sredinom dana bit će vjerojatna i drugdje. Duž obale i na otocima sjevernog Jadrana prevladavat će sunčano, no također uz lokalnu maglu u jutarnjim satima, vjerojatniju prema otvorenom moru i udaljenijim otocima.

Mjestimična jutarnja magla moguća je i na širem zadarskom području, no u Dalmaciji će prevladavati sunčano vrijeme uz uglavnom slab vjetar. Temperatura zraka neće se znatno razlikovati od subotnje pa će danju biti ugodno toplo.



I na krajnjem jugu Hrvatske početak studenog u znaku sunčanog i razmjerno toplog vremena. U poslijepodnevnim satima prema otvorenom moru zapuhat će sjeverozapadnjak umjerene jakosti pa će more biti malo do umjereno valovito.”

I dalje stabilno, ali…

“Početkom tjedna, zbog stabilnog i mirnog vremena, niski oblaci i magla duž obale bit će češći, posebice na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, dok će na jugu biti više sunčanog vremena. Stoga će i najviša temperatura u predjelima s dugotrajnijim niskim oblacima biti malo niža. U srijedu pretežno sunčano, na sjeveru s umjerenom naoblakom, a zapuhat će i umjerena, prema večeri i jaka bura.

U kontinentalnom području ponedjeljak i utorak djelomice sunčano, no uz mjestimičnu jutarnju maglu i niske oblake, uz mogućnost rosulje, a temperatura zraka i dalje viša od uobičajene za doba godine. U srijedu jače naoblačenje s kojim će stići hladniji zrak, a ponegdje može pasti i malo kiše, posebice u gorju.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari