Očekuje se Plenkovićeva odluka o Turudiću: Evo kada bi mogao prelomiti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ovog vikenda u javnost su procurile privatne poruke između Josipe Pleslić (bivše Rimac, tada visoke dužnosnice HDZ-a) i Ivana Turudića, tadašnjeg predsjednika Županijskog suda, a danas Vladinog kandidata za glavnog državnog odvjetnika, piše Dnevno.hr. 

Premijer Andrej Plenković i Vlada su se našli u vrlo nezgodnoj situaciji gdje je percepcija njihovog kandidata za glavnog državnog odvjetništva u javnosti teško kompromitirana samo par dana uoči planiranog glasanja o Turudićevom imenovanju u Saboru koje je zakazano za srijedu.

Trenutno je pred Andrejem Plenkovića teška odluka budući da bi teret Turudićeve afere mogao negativno utjecati i na rejting HDZ-a uoči izbora koji se održavaju ove godine.

Foto: Josip Moler / Ronald Gorsic / CROPIX

Čeka se odluka

Upućeni kažu kako bi odluka o tome hoće li Ivan Turudić ostati Vladin kandidat za novog glavnog državnog odvjetnika biti donesena nakon sastanka vodstva HDZ-a, zakazanog za danas poslijepodne, te nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i njegovih najbližih suradnika s koalicijskim partnerima, koji je planiran za utorak – dan prije zakazanog glasanja o izboru novog glavnog državnog odvjetnika u Saboru.



Istini za volju, čini se za sada kako poruke između Rimac i Turudića ne sadrže elemente kaznenog djela, međutim, svima je jasno kolika je šteta učinjena reputaciji Turudića kao mogućeg glavnog državnog odvjetnika.

Komentari