OD HRVATA IZ AUSTRIJE PRISTIGLO 25 TONA POMOĆI Zastupnici Ružica Vukovac i Davor Dretar s volonterima pomogli pri istovaru

Preko stotinu volontera i članova Domovinskog pokreta napravilo je u posljednja 24 sata velik posao na Banovini. Nakon što su volonteri prikupili i dostavili dva puna kombija donacija, prošlu noć u skladište kriznog stožera Domovinskog pokreta pristigao je prvi kamion s donacijama iz Graza.

Posebno nam je drago zbog velike donacije koja je pristigla danas iz austrijskih općina Gnas i Pollau. Riječ je o šleperu s 25 tona pomoći, koju su prikupili Hrvati iz Austrije, a koja je inicijalno bila namijenjena za Crveni Križ.

Budući da Crveni Križ ne dostavlja pomoć direktno, odlučili su stupiti u kontakt sa osobom koja je na terenu i koja može garantirati da će sva pomoć biti direktno dostavljena potrebitima. Odluka je pala na saborsku zastupnicu Domovinskog pokreta Ružicu Vukovac koja je u koordinaciji s Crvenim Križem i donatorima uspjela uspješno dostaviti donacije u naše novo skladište u Odri u Sisku.



Ondje je bio i zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar koji je, u suradnji s volonterima, istovario i sortirao pakete. U paketima se nalaze hrana, sredstva za čišćenje, obuća, odjeća i dječje potrepštine. Dio paketa namijenjen je pučkoj kuhinji u Glini, dok će preostali paketi biti raspodijeljeni po punktovima.

Spomenimo i kako je Dretar ranije danas podijelio 960 litara doniranog goriva.

Veliko hvala svima koji su odlučili pomoći, posebice volonterima koji svakodnevno marljivo rade na terenu, još jednom smo pokazali kako Hrvati imaju veliko srce, bez obzira gdje se nalazili! #SRCEZABANOVINU, napisali su na Facebooku iz Domovinskog pokreta.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Domovinski pokret (@domovinski_pokret_ms)

Komentari