ODLUKA KOJA JE UZRUJALA ĐOKOVIĆEVE NAVIJAČE: Nakon višednevne drame i odgađanja odluke australski ministra za imigraciju Alex Hawke poništio vizu Đokoviću

flickr

Nakon višednevne drame i odgađanja odluke, australski ministar za imigraciju Alex Hawke odlučio je poništiti vizu Novaku Đokoviću!

Ukoliko ne uspije osporiti tu odluku na sudu, najbolji tenisač svijeta bit će deportiran iz Australije.

Australska vlada u petak je ponovno poništila vizu Novaku Đokoviću, ustvrdivši da prvi tenisač svijeta, koji nije cijepljen protiv Covida-19, može predstavljati prijetnju za zajednicu.

 Australski ministar Alex Hawke iskoristio je svoje posebne vlasti kako bi ponovno poništio Đokovićevu vizu, nakon što je sud u ponedjeljak poništio raniju odluku o ukidanju vize i oslobodio ga iz imigracijskog pritvora.

– Danas sam iskoristio svoje ovlasti prema članku 133C(3) Migracijskog zakona kako bih poništio vizu koju ima gospodin Novak Đoković, na temelju zdravstvenih razloga, te na temelju interesa javnosti da to napravim, istaknuo je Hawke u posebnoj izjavi.

Novak Đoković devet puta je bio pobjednik Australian Opena, a s 20 Grand Slam naslova surekorder je zajedno s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom. 

No,  umjesto pohoda na 21. Grand Slam sada mu prijeti deportacija, što bi za posljedicu moglo imati i trogodišnju zabranu ulaska u Australiju.

Komentari